Ramazan pidesi (Tam buğday unundan) tarifi nasıl yapılır?

Ramazan ayında Ramazan pidesi yapmak istiyorsanız bu seferde tam buğday unundan yapılmış Ramazan pidesi tarifi ile geldik! Peki tam buğday unundan Ramazan pidesi nasıl yapılır? İşte adım adım yapılışı...

4 kişilik
25 dakika
30 dakika
130 kalori

Tam buğday unundan Ramazan pidesi tarifi için gerekli malzemeler

  • 200 gr tam buğday unu
  • 150 gr un
  • 245 ml su
  • 10 gr instant maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam
  • çörekotu
1 Su, şeker ve maya bir kapta karıştırılır.
2 Un, tam buğday unu ve tuz bir kapta harmanlanır. Su içerisine eklenerek yoğurulmaya başlanır.
3 Hamurun üzeri kapatılarak 45 dakika dinlendirilir.
4 Dinlenen hamur unlu fırın tepsisine alınarak pide şekli verilir, üzeri kapatılarak 20 dakika daha dinlendirilir.
5 Hamur üzerine tekrar pide şekli verilir.
6 Üzeri için yumurta sarısı, zeytinyağı ve süt karıştırılır. Pide üzerine sürülür.
7 Susam ve çörekotu serpilerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir.
8 200 derecede kontrollü bir şekilde 20 dakika da pişer.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil