Safranlı pilav

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
50 gr tereyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı safran veya zerdeçal
1 çay bardağı badem
½ çay bardağı kuşüzümü
½ çay bardağı kuru üzüm
5-6 adet kuru kayısı
1 çubuk tarçın
Tuz

Hazırlanışı:
Pirinci sıcak suda yarım saat bekletin, süzün ve sudan geçirin. Bir tencerede tereyağı eritin. Pirinci ve safranı ekleyin, tahta kaşıkla karıştırarak 2-3 dakika kavurun. 2.5 su bardağı sıcak su ilave edin (Tavuk suyu tercih edilirse daha lezzetli olur). Ardından haşlanmış nohut, badem, kuşüzümü, kuru üzüm, kayısı, çubuk tarçın ve tuz ekleyin. Kısık ateşte pişirin. Suyunu çekince kağıt havlu koyup kapağı kapatarak demleyin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil