Sahura hazırlık: Lezzetli ve doyurucu 5 tost tarifi

Biliyoruz tost tarifleri, genellikle günün erken saatleri için tercih ediliyor. Fakat doyuruculuğu ve lezzetiyle bu 7 tost tarifinin iftar menüsüne bile aday olacağına dair inancımız da güvenimiz de tam! İnanmıyorsanız, tariflere bir göz atın...

Pırasalı, yumurtalı tost

Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 büyük pırasa, dilimlenmiş

1 diş ezilmiş sarımsak

Bir tutam pul biber, isteğe göre karabiber

2 yumurta

2 dilim kızarmış ekmek

2 yemek kaşığı süzme yoğurt ya da labne peynir

Yarım limon, isteğe göre

Aşama 1

Bir tavada 1 yemek kaşığı yağı ısıtın, pırasa ve sarımsağı baharatları da ekleyerek, pırasalar yumuşayana kadar yaklaşık 6-8 dakika pişirin.

Aşama 2

Pırasalar neredeyse piştikten sonra, onları tavanın kenarına itin ve yağda yumurtaları kızartın. Yumurtanın sarısını akışkan seviyorsanız, orta ateşte birkaç dakika pişirin.

Aşama 3

Ekmeği kızartın, ardından her dilime biraz süzme yoğurt ya da labne peynir sürün, her birinin üzerine pırasaları koyun ve limonu sıkın. Üzerine kızarmış yumurta, biraz deniz tuzu ve servis etmek için biraz pul biber ekleyin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil