Sarımsak soslu turp

Malzemeler
2 büyük boy siyah turp
Sarımsak sosu için
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limon
100 gr tulum peyniri
1 su süzme bardağı yoğurt
5 dal nane

Hazırlanışı:
Sarımsağı büyük bir parça alüminyum folyonun üzerine alın. Zeytinyağını üzerine gezdirip folyoya sıkıca sarın. 180 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Yumuşayan sarımsakları kabuğunun içinden çıkarın. Bir kaba alıp iyice ezin. Limon suyu, tulum peyniri, yoğurt ve kıyılmış naneyi ekleyip karıştırın. Siyah turpları iyice yıkayıp kurulayın. Parmak şeklinde parçalar şeklinde kesip yanında sarımsak sosuyla birlikte servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil