Sarımsaklı ızgara patlıcan

Malzemeler
750 gr. patlıcan
100 ml. 
zeytinyağı
3-4 diş sarımsak
Bir fiske kimyon

Tuz ve karabiber
Bir tutam ince kıyılmış taze nane
Bir kase yoğurt

Hazırlanışı:
Patlıcanları 1 cm. kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda bir süre bekletin. Sudan çıkarıp fazla suyunu nazikçe sıkın. Sarımsakları tuzla birlikte dövün. Bir kapta zeytinyağı, kimyon ve karabiberle karıştırın. Patlıcanları ızgarada önlü arkalı yumuşayıncaya kadar pişirin. Sarımsaklı karışımı patlıcanlara önlü arkalı sürün. Üzerine ince kıyılmış nane yapraklarını serpiştirerek yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.

Not: Pişmemiş sarımsak hem daha fazla kokar hem de midesinde sorunu olanları rahatsız edebilir. Bu durumda dilerseniz sarımsakları az bir yağda hafifçe çevirerek sosu hazırlayabilirsiniz.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil