Scone (İngiliz çöreği) tarifi nasıl yapılır?

İngiliz çöreği Scone tarifi nasıl yapılır? İngiltere'de kahvaltılarda ve çay saatlerinin vazgeçilmez bu lezzetli tarif Rappel’in şefi ve kurucusu Derya Gürsu Aymutlu’dan geliyor. İşte Scone tarifi için gerekli malzemeler ve tarifin yapılış aşamaları...

3 kişilik
40 dakika
18 dakika
353 kalori

Scone için malzemeler;

  • 350 gr un
  • 20 gr kabartma tozu
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 gr krema
  • 110 gr tereyağ
  • 2 gr tuz

Üzerine sürmek için; 

  • 1 adet yumurta sarısı
1 Un, kabartma tozu, tuz ve oda sıcaklığındaki tereyağını mikserde karıştırın.
2 1 yumurta, 1 yumurta sarısı ve kremayı ayrı bir kapta karıştırın.
3 Unlu karışıma, yumurtalı karışımı ekleyin.
4 Homojen hale gelinceye kadar karıştırın ve ardından tezgaha alın, katlayarak yoğurun.
5 8 santimetre çaplı kalıpla en az 2.5 santimetre yüksekliğinde kesin. Tepsiye yağlı kağıt koyun.
6 Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Kestiğiniz scone’ların üzerine yumurta sarısı sürün ve önceden ısıttığınız 180 derece fırında 18 dakika pişirin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil