Selülit ile mücadele yöntemleri ve ürünleri

Tek seansta etki: Spherofill Cell - CELLUKNIFE

Kadınların yüzde 90’ınını etkileyen selülit, cilt yüzeyinde portakal kabuğu benzeri görünüme neden olan, cilt ve cilt altı dokuyu ilgilendiren lokalize bir estetik cilt problemi. Medikal Estetik Hekimi Dr. Seran Göçer’e göre, ileri seviyelerde estetik bir problem olmaktan çıkıp, ödemli ve ağrılı bacaklara da sebep olabiliyor. Fibrotik selülitlerde tek seansta bile büyük ölçüde azalma elde edilebilen, yeni teknolojilerden Spherofill Cell-CELLUKNIFE ile ilgili Dr. Seran Göçer ile konuşuyoruz.

Spherofill Cell - CELLUKNIFE teknolojisi nedir?
Günümüzde, selülit tedavisinde kullanılan pek çok uygulama ve cihaz bulunuyor. Bunların çoğu cilt tonunu iyileştirmek, fazla yağı azaltmak veya mikro dolaşımı iyileştirmek için başarılı oluyor. Tekrarlayan çukurlar ve gamzeler üzerindeki etkileri ise pek yeterli olmuyor. Türkiye’de yakın geçmişte kullanılmaya başlanan Spherofill Cell isimli cihaz, uzun vadeli selülit tedavisi sağlamayı amaçlıyor. Tek seansta gerçekleşen bu tedavi, selülitin yaygınlığına bağlı olarak yaklaşık bir saatten daha az bir sürede tamamlanabiliyor. Spherofill tedavisi, selülit görünümünü azaltmak için kullanılan ve ameliyat gerektirmeyen bir prosedür.

Uygulama nasıl yapılıyor?
Minimal invaziv bir işlem olan bu tedavi yöntemi, genel anestezi gerektirmiyor. Spherofill teknolojisinde, cildinizin hemen altındaki bağ dokusu bantlarını tedavi etmek için, iğne boyutundaki bir kanül aracılığı ile radyo frekans desteği olan bir yöntem kullanıyor. Etkinliği oldukça yüksek olan bu uygulamanın ikinci adımında, cilt altına bırakılan proteolitik solüsyonun içerdiği enzimler ile tedavi edilen cilt altının tekrar yapışıp selülit görüntüsü oluşması engelleniyor.

Etkisi ne zaman görülüyor?
Tedaviden sonraki 1-2 hafta içinde olumlu sonuçlar görülebiliyor. İki yıldan uzun süre boyunca, tedavi edilen alanlardaki görünüm kalıcı olabiliyor.

Uygulamanın en büyük avantajı nedir?
Spherofill Cell-CELLUKNIFE, hem derin hem de yüzeysel alandaki fibrozisli bölgeyi hassas bir şekilde hedefleyebiliyor. Bu alanlarda, daha ileri düzeyde oluşan derin çukurlara ulaşıyor. Diğer taraftan da portakal kabuğu görünümünü, tatmin edici bir şekilde ve oldukça uzun bir süre boyunca ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil