Şevket-i bostan

Şevket-i bostan tarifi

Malzemeler
500 g ayıklanmış ve iri doğranmış şevketi bostan
250 g kuzu kuşbaşı
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Tuz  

Hazırlanışı:
Etleri tencereye alıp zeytinyağı ve soğanı ilave edip kavurun. Soğanlar hafif sararınca tuz ve şevket-i bostanı ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin. Yumurta sarısı, un ve limon suyunu çırpın ve yemeğe karıştırın. Yumurta sarısı ve limon suyu ile hazırladığınız terbiyeyi içine katıp 1-2 dakika kaynatın ve yemeğin altını kapatın. Sıcak olarak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk! Lina İsminin Anlamı Nedir? Sevgililer Gününde ne yapılır? 30 Sevgililer Günü aktiviteleri