Şırdan dolması tarifi nasıl yapılır?

Adana'nın en sevilen yöresel lezzetlerinden biri olan şırdan, bir çeşit sakatattır. İç harcı pirinç ile doldurulur. Önemli olan iyi temizlenmesidir. Şırdan nasıl yapılır? Adana lezzetini evinize taşımak istiyorsanız bu tarife mutlaka bakmalısınız. Şırdan tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı

4 kişilik
60 dakika
60 dakika
290 kalori

Şırdan dolması tarifi için gerekli malzemeler

  • 4 adet şırdan
  • 4 adet soğan
  • küçük
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber
1 Şırdanları temizledikten sonra birkaç defa yıkayın.
2 Yıkadığınız temiz şırdanları kenara alın. Limonlu su içerisinde 2-3 saat bekletin.
3 Harç için soğanları ince yemeklik doğrayın. Üzerine baharat ekleyin.
4 Şırdanın içini karışım ile doldurun.
5 Salçalı su hazırlayarak üzerine dökün ve pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil