Şırdan dolması tarifi nasıl yapılır?

Adana'nın en sevilen yöresel lezzetlerinden biri olan şırdan, bir çeşit sakatattır. İç harcı pirinç ile doldurulur. Önemli olan iyi temizlenmesidir. Şırdan nasıl yapılır? Adana lezzetini evinize taşımak istiyorsanız bu tarife mutlaka bakmalısınız. Şırdan tarifi için gerekli malzemeler ve yapılışı

4 kişilik
60 dakika
60 dakika
290 kalori

Şırdan dolması tarifi için gerekli malzemeler

  • 4 adet şırdan
  • 4 adet soğan
  • küçük
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber
1 Şırdanları temizledikten sonra birkaç defa yıkayın.
2 Yıkadığınız temiz şırdanları kenara alın. Limonlu su içerisinde 2-3 saat bekletin.
3 Harç için soğanları ince yemeklik doğrayın. Üzerine baharat ekleyin.
4 Şırdanın içini karışım ile doldurun.
5 Salçalı su hazırlayarak üzerine dökün ve pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Erkeğin kalbine giden 12 öneri Aslan burcu erkeğini etkileme yolları: Bu 15 öneriye dikkat! Yengeç burcu erkeğini 35 maddede etkileme sanatı Oğlak burcu erkeğini etkilemenin 15 yolu Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Kızılcık Şerbeti'nden ayrılan eden 4 oyuncudan veda mesajı