Soğuk ayran çorbası

Ege ve Doğu Anadolu bölgesinden bir tarif...

Malzemeler
Yarım su bardağı nohut
1 çay bardağı başakbaşı bulgur
1 çay bardağı kepekli pirinç
4 su bardağı su
3 su bardağı süzme yoğurt
Tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane

Hazırlanışı:
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip haşlayın. Başakbaşı bulgur ve kepekli pirinci bir tencereye alın. üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın. Önceden haşlanmış olan nohudu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Süzme yoğurda çorbanın suyundan ekleyerek çırpın ve yavaşça karıştırarak bakliyata ekleyin. Zeytinyağını bir tavada ısıtın ve naneyi ekleyip karıştırın. Çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil