Somer Şef'ten nefis kuzu omuz tarifi

Yumuşak ve sulu etin elde edilebilmesi için ağır ağır uzun süreli pişirilmesi gereken kuzu omuz, sos ve baharatlarla harmanlanan zengin bir lezzet. Türk mutfağının yetenekli şefi Somer Sivrioğlu sizler için bu özel yemeği hazırladı. İşte nefis kuzu omuz tarifi...

2 kişilik
10 dakika
150 dakika
500 kalori

Kuzu omuz için malzemeler:

  • Kuzu omuz 1 adet
  • Taze kekik 3 dal
  • Sarımsak 3 diş
  • Zeytinyağı 50 ml
  • Tuz 5 gr
  • Karabiber 5 gr
  • Bebek havuç 5 adet
  • Arpacık soğan 75 gr
  • Kuşkonmaz 6 adet
1 Kuzu omuzu tuz, karabiber, zeytinyağı, taze kekik ve sarımsak ekledikten sonra ıslak yağlı kağıt ve iki kat folyo ile sarın.
2 Air fryer’ı fırın ayarına alın ve 180 derecede, 2.5 saat kuzuyu pişirin.
3 Son 20 dakika kuzuyu folyodan çıkarıp üzerine soya sos ve bal karışımını sürüp air fryer’ın ızgarasına koyun.
4 Bebek havuç, arpacık soğan ve kuşkonmazları da koyup kuzu omuzu kızarması için üstü açık bir şekilde koyun.
5 Her biri renk değiştirip kızardıktan sonra alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı