Sonbaharın gözdesi: Alıç sirkesi nasıl yapılır? İşte alıç sirkesi tarifi

Sindirim sistemi, kalp ve damarlar, beyin ve bağışıklık için çok faydalı olan bu meyve ile tanışmaya ne dersiniz? Çoğu kişinin meyve olarak yediği alıçı sirke olarak kullanabilirsiniz. Peki ama nasıl diyorsanız, buyrun tarifimize...

Eylül ve ekim aylarında manavınızda bulabileceğiniz alıç meyvesinin bedeninize sağlayacağı faydalar, uzun bir liste oluşturuyor. Üstelik popülerlik kazanmaya başlayan alıç sirkesi diğer meyve sirkelerinin tahtını sallayacağa benziyor.

Oldukça lezzetli olan bu sirkenin yapımı da çok kolay. Faydalarını ve nasıl yapıldığını sizler için anlattık. Mutfağınızda alıç sirkesi için bir yer açın.

Bu sağlık deposu sirkeyi salatalarda ve yemeklerinizde güvenle kullanabilirsiniz.

4 kişilik
15 dakika
10 dakika
0 kalori

Alıç sirkesi için malzemeler:

  • 1 adet elma
  • 2
  • 5 litre su
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu
  • 1 çay bardağı sirke
  • 3-4 nohut
  • 1 tatlı kaşığı şeker
1 Alıçlar yıkanır, çürükleri ayıklanır.
2 Kavanoz içerisine alıçlar alınır.
3 Bütün malzemeler eklenerek karıştırılır.
4 Kavanozun kapak kısmı tülbent ile kapatılır ve sirkeye dönüşmesi beklenir.
5 Bu süreçte kontrol edilir, tahta kaşıkla arada karıştırın.
6 15- 20 gün sonunda sirkeye dönüştükten sonra süzülür ve karanlık ortamda muhafaza edilir.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil