Styling dünyayı nereye götürüyor? Yasemin Eke, Bile Tanay & Burcu Çam ve Bilgecan Koçana ile sohbet

Stil yaratıcılarının dünyasında; ilhamın, trendlerin ve iyi giyinmenin ötesinde bir sözsüz hikaye anlatıcılığı. Yasemin Eke, Bile Tanay & Burcu Çam ve Bilgecan Koçana ile stylingin dünyadaki gidişatını konuştuk.

Stilin, kıyafetlerin varlığının çok daha ötesinde anlamlara sahip olduğu fikriyle yeni bir hikaye anlatıcılığı yolculuğuna çıkıyoruz. Bu yolculukta rehberimiz, stil ve imaj yaratmayı meslek edinmiş yaratıcılar, yani stil danışmanları. Onlar, bir hikayeyi kelimelerin alışıldık dünyasından çıkararak; sahip oldukları gustoyla anlatmayı başaran ruhlara sahip kişiler. Sözsüz hikaye anlatıcıları olarak nitelendirdiğimiz stylist’ler, ilk bakışta renkli bir hayatın aktörü ve ilham veren bir mesleğin başrolleri. Görünen ışıltılı dünyalarının ardında ise yoğun iş temposu, büyük bir emek ve incelikle kazanılmış bir moda anlayışı var. Dergi sayfalarında, televizyon ekranlarında, beyaz perdede, reklam panolarında, ödül törenlerinde ve günlük yaşamda, yani hayatın olağan akışındaki her noktada nasıl görünmek istediğimizden nasıl anlaşılmak istediğimize uzanan bir imajın, duruşun yaratıcılarıyla yeni hikaye anlatıcılığı üzerine bir beyin fırtınasının tam ortasındayız. Bugüne dek bu sayfalarda göz göze geldiğiniz birçok karede imzası bulunan, belki ilham aldığınız belki de ruhunuza dokunan görünümlerin yaratıcıları Yasemin Eke, Mina Tanay, Burcu Çam ve Bilge Can Koçana ile ‘styling dünyayı nereye götürüyor?’ sorusunun yanıtını dolambaçlı yollara sapmadan, spot ışıkları ve sahne ışıltısından bağımsız, tüm gerçekliğiyle konuşuyoruz.

Röportaj: Baran Alışkan

Bir hikaye ve imaj yaratmanın inceliklerinin, tecrübelerinin, sahip oldukları estetik anlayışın ifade ettiklerinin, imza dokunuşlarının ve zihinlerinin kıvrımlarındaki diğer parıltıların peşinde birlikteyiz. Elbette bu kez, yanımızda hayli kelime de var.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil