Süt reçeli nasıl yapılır? Süt reçeli tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Türlü türlü meyvelerden hazırlanan mis kokulu reçeller kahvaltıların olmazsa olmazları. Peki, ünü Latin ülkelerine sığmayıp tüm dünyaya yayılan, özel bir tat olan süt reçeli nasıl yapılır? İşte Süt reçeli tarifi, malzemeleri ve püf noktaları...

İspanyolca dulce de leche denilen süt reçeli  karameli anımsatan görüntüsüyle İspanyol mutfağından bir kahvaltılık çeşidi. Ülkemizde de oldukça fazla sevilip tercih edilmeye başladı.  Süt reçeli ile ister kahvaltı sofralarınızı renklendirebilirsiniz, ister tatlılarınızın yanına servis edebilirsiniz.  Yapımı kolay ama pişirirken sürekli karıştırmak gerekiyor. Tadı hafif. Şimdi mutfaklarınızda süt reçelini denemeye ne dersiniz? 

2 kişilik
5 dakika
180 dakika
315 kalori

Süt Reçeli Tarifi için Malzemeler

  • 1 litre süt( yağlı )
  • 250 gr şeker
  • 5 gr kabartma tozu ( ya da 2 gr karbonat)
1 Süt ve şeker ocağa alınır.
2 Renk alana kadar, sık aralıklarla karıştırarak pişirilir.
3 Renk alıp karışım yarıya indikten sonra içerisine kabartma tozu eklenir.
4 Karıştırmaya devam edin, istediğiniz kıvama geldikten sonra kavanozlara kaldırabilirsiniz.
Utangaç mı ilgisiz mi? Utangaç bir erkeği anlamanın 24 yolu Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? IMDb’nin zirvesindeki 30 efsane yabancı dizi Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk!