Sütlü ve peynirli börek

Malzemeler
3 yufka
400 gr lor peyniri
Yarım demet maydanoz
2 su bardağı süt
Tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Maydanozu kıyın ve lor peyniriyle karıştırın. Sütü bir kaseye alın. Zeytinyağını yavaşça ekleyip tel çırpıcıyla çırpın. Yufkalardan bir tanesini küçük bir fırın tepsisine kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştirin. Diğer yufkaları iri parçalar şeklinde koparın. Yufka katlarının arasına peynir serpip sütlü sostan gezdirerek tepsiye dizin. En alta yerleştirdiğiniz yufkanın kenarlarını harcın üzerine katlayarak kapatın. Keskin bir bıçakla kare şeklinde dilimleyin. Kalan sütlü sosu yufkanın üzerine gezdirin. Tepsiyi önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirip börek kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.


* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil