Tandır böreği

Malzemeler

Hamuru için
4 kg un
Tuz
50 gr maya

İçi için
½ kg küflü peynir (ya da az yağlı peynir)
1 demet maydanoz
2 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı karabiber

İçin hazırlanışı
Peynir, ince doğranmış soğan, maydanoz, karabiberi karıştırarak iç hazırlayın.

Hazırlanışı
Un, tuz ve mayayı, yeterli miktarda suyla yoğurun. 1-1,5 saat üzeri kapalı şekilde mayalanması için bekleyin. Hamur mayalanınca beze yapın. Bezeleri nemli bez altında 10-15 dakika dinlendirin. Her bezeyi elinizle 10-15 cm çapında açıp ortasına içi koyup yarım daire şeklinde kapatın. Tavlanmış olan tandıra yapıştırıp tandırın ağzını kapatın. 20 dakika sonra tandırdan çıkarıp içine tereyağı koyup servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil