Tarte tatin

Malzemeler
4-5 adet kırmızı veya sarı elma
150 gr toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağı
100 ml su
4-5 parça donmuş milföy hamuru

Hazırlanışı

Elmaları soyun, kararmamaları için limonla ovun. Büyüklüklerine göre altıya veya sekize bölün. Şeker, tereyağı ve suyu okaramel rengini alana kadar kaşıkla karıştırmadan bir tencerede pişirin. Karamel hazır olunca tart kalıbına boşaltın, üzerine elmaları dizin. Elmaların üzerini oda sıcaklığında yumuşatılmış milföy hamurları ila kaplayın. Fazla kabarmaması için çatallal delikler açın. 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Krema veya dondurma ile servise sunun.
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi