Televizyon dünyasının unutulmaz çiftleri

Tüm dünyada izlenme rekorları kıran efsane dizilerin fenomen çiftleri izleyiciye aşkın tanımını yeniden yaptırıyor.

Yazı: Gürcan Öztürk

80, 90 ve 2000'ler boyunca Amerika'dan çıkıp tüm dünyayı etkisi altına alan televizyon dizileri gerek senaryoları,gerek başarılı konuları ve prodüksüyonlarıyla otuz yılı aşkın süredir dünya televizyonlarında fırtınalar estiriyor.
Bu dizilerde çizilen aile ilişkileri, arkadaşlıklar ve aşklar ise; sevgi, bağlılık, ihanet vb. kavramları yeniden tanımlıyor. 80'lerin sonunda The Cosby Show'un Cliff ve Claire'ı sıcacık bir aşkı tüm samimiyeti ve içtenliğiyle sunarken, 90'ların sonlarında Sex and the City'den Carrie ve Mr Big'in metropol koşullarına göre değişim gösteren sarsıntılı aşkı on yıllık süreçte meydana gelen büyük değişimi gözler önüne sermesi bakımından önemli.
Her geçen 5-10 yıllık dilimde yapımcılar ve senaristler kendilerini koşullara göre ayarlayıp ona göre diziler üretmeye başlarken izleyicinin beklenti ve istekleri de değişim gösterdi. Özellikle 2000'lerin başında artış gösteren ''Genç Yetişkin'' tarzı dizilerde aşk 70'ler ve 80'lerdeki haliyle tanımlanmaya çalışıldı. Dawson's Creek'in Joey & Pacey'si, The O.C'nin Marissa ve Ryan'ı hala etkisini kaybetmemiş çiftler arasında. Aşk için feda edilebilecek şeyler, aile aşk ilişkisi, arkadaş faktörü gibi konuların senaryolarda hissedilir biçimde vurgulanması dizilerin sezon sayılarının uzamasına etki etti. Süre uzadıkça değişen beklentiler beraberinde dizinin en güçlü kozu olan ''aşk''ın farklı farlı işlenilmesi mecburiyetini beraberinde getirdi.
Tüm bunlar sonucunda unutulmaz diziler ve unutulmaz aşklar ortaya çıktı. Friends'in Rachel ve Ross'u, Revenge'in Emily ve Daniel'ı Fringe'in Peter ve Olivia'sı ve çok daha fazlası... Her biriyle aşkın farklı halleri, farklı durumları izleyiciye anlatıldı uzun yıllar da anlatılmaya devam edecek gibi.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil