Terbiyeli kereviz çorbası

Sıcacık bir çorba...

Malzemeler
2 büyük boy kereviz
1 soğan
1 çay bardağı pilavlık bulgur
Tuz
30 gr tereyağı
1 yumurta sarısı
1 limonun suyu
5 su bardağı su
Üzeri için
Kıyılmış maydanoz

Hazırlanışı:
Kerevizlerin kabuğunu soyup minik küpler şeklinde doğrayın ve limonlu suda bekletin. Soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında şeffaflaşana kadar kavurun. Kerevizleri ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun. Suyu ilave edin ve kaynamaya bırakın. Pilavlık bulguru ve tuzu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın. Terbiye için, yumurta sarısı ve limon suyunu bir kasede çırpın. çorbanın suyundan yavaşça ekleyerek terbiyeyi ılındırın ve çorbaya karıştırarak ekleyin. Ocağı kapatın. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı