Vanilyalı semifreddo

Malzemeler
500 gr. mascarpone peynir
5 yumurtanın sarısı
5 kaşık toz şeker
1 paket kedidili
1 kase espresso kahve (ya da filtre kahve)
1-2 yemek kaşığı likör
1 vanilyanın çekirdekleri
1 kase çikolata kaplı fındık

Hazırlanışı:
Şeker ve yumurtayı çırpma teliyle 10 dakikaya yakın çırpıp kremamsı bir karışım elde edin. Vanilyayı ve mascarpone peyniri de ilave edip çırpın. Kahvenizi hazırlayın ve ılıtın. Likörü kahveye ekleyerek karıştırın. Kalıplarınızı hazırlayın. Kalıba bir kat peynirli karışımdan koyun. Kedidillerini kahveye batırıp hemen çıkararak aralıklı bir şekilde üzerine dizin. Bu şekilde dilediğiniz gibi kat kat hazırlayın. Ağzını kapatıp derin dondurucuya koyun. Bir gece beklettikten sonra semifreddo’nuz hazır. Kalıptan çıkarmak için yarım saat kadar buzdolabının alt kısmında bekletin. Üzerine gelişigüzel kırdığınız çikolata kaplı fındıkları serperek servis edin.
Not: Dışarıda beklettiğinizde tatlınız erir, bir defada tüketilecek kalıpları tercih edebilirsiniz.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil