Vişne kompostosu tarifi nasıl yapılır?

Yaz geldiğinde yaz meyveleriyle yapılan soğuk soğuk tüketebileceğiniz komposto tarifi yazın sağlıklı içeceğidir. Peki vişne kompostosu nasıl yapılır? İşte tarif:

6 kişilik
20 dakika
25 dakika
290 kalori

Vişne kompostosu tarifi için gerekli malzemeler

  • 700 gr vişne
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 adet karanfil
  • 1.5 litre su
  • 1.5 su bardağı şeker
1 Vişneler çekirdeklerinden ayrılır, keserek ya da pipetle çekirdekleri çıkartılarak hazırlanabilir. Bol su ile vişneler yıkanır.
2 Tencereye vişneler ve malzemeler koyulur.
3 Kalan malzemeler eklenir ve kaynatılır.
4 Süzülen komposto dolaba kaldırılır. Afiyet olsun.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil