Vişneli helva

Vişneli helva tarifi

Malzemeler:
500 gr vişne
250 gr tereyağı
3 su bardağı un
3 su bardağı toz şeker
Yarım litre süt
1 su bardağı su

Hazırlanışı:
Vişnelerin saplarını çıkarıp, yıkayın. Çekirdeklerini ayıklayın. Derin ve geniş bir tencereye tereyağını aktarın. Yağ eriyince elenmiş unu ekleyin. Unun rengi koyulaşmaya başlayıncaya kadar kavurup, daha sonra vişneleri ekleyin. Vişnelerle birlikte 10 dakika daha kavurun. Şekeri ilave edin. Şekeri karıştırdıktan sonra su ve süt ekleyin. Hepsini karıştırıp ocağın ısısını düşürüp, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika pişirin. Ocağın altını kapatın. Kapağı kapalı olarak 15 dakika dinlendirin ve ılık servis yapın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil