Vişneli lokum

Vişneli lokum tarifi

Malzemeler:
1 lt süt
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
Vişneli sos için
2 su bardağı vişne suyu
3 yemek kaşığı dolusu nişasta
1 Türk kahvesi fincanı şeker
Tabanı için
2 su bardağı Hindistan cevizi
Son katı için
1.5 su bardağı süt
2 poşet kremşanti
Üzeri için
Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Tencereye süt, şeker ve unu koyun. Orta ısılı ocakta kaynayıp, koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Ocaktan aldıktan sonra vanilya ve tereyağını ekleyin. Tereyağı eriyinceye kadar karıştırın. Bir fırın tepsisinin tabanına, boşluk kalmayacak şekilde Hindistan cevizi serpin. Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı ince bir tabaka halinde yayın ve soğumaya bırakın. Diğer yandan vişne suyu, toz şeker ve nişastayı başka tencereye alarak, orta ısılı ocakta kaynayıp koyulaşana kadar pişirin. Ilınmış olan tatlının üzerine gezdirip her tarafına yayın. Yeniden soğumaya bırakın. Kremşantiyi soğuk süt ile paketin üzerinde yazdığı gibi çırpıp hazırlayın. Ardından soğuyan vişne sosunun üzerine sürün. 1-2 saat buzdolabında soğutun. Tamamen soğuyan tatlıyı, minik kareler şeklinde dilimleyin. Spatula yardımıyla iki kare dilimi birbirinin üzerine kapatın. Üzerini Hindistan cevizi ile kaplayarak servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil