Volovan nasıl yapılır? Volovan tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Davet yemeklerinin, şık yemeklerinizde yer verebileceğiniz volovan tarifini sizler için reçeteledik. Milföy hamurundan yapılan hem tatlı hem de tuzlu şekilde de servis edilebilir. Peki volovan nasıl yapılır? İşte tüm gerekli malzemeler...

Volovan, fransızca “vol-au-vent” in okunuşu; “rüzgarda uçan” anlamına geliyor. Yani rüzgar kadar hafif anlamını taşıyor. 

4 kişilik
20 dakika
25 dakika
340 kalori

Volovan tarifi için gerekli malzemeler

  • 10 adet milföy hamuru
  • 1 adet yumurta

Harç için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gr mantar
  • 50 gr krema
  • 20 gr rendelenmiş eriyen peynir
  • Tuz
  • Karabiber

Volovan hakkında

Tuzlu veya tatlı olarak bir başlangıç veya tatlı olarak servis edilir. Silindir şeklinde küçük bir sepet veya puf böreği kalıbıdır. Ayrıca tapas veya meze olarak sunmak için minyatür olarak yapılırlar.
1 Milföy hamurlarını yuvarlak şekilde kesin.
2 İki yuvarlak milföyü üst üste koyarak üsttekinin içerisinden bir küçük yuvarlak daha kesin.
3 Yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
4 Mantarlar doğranır ve sıcak yağlı tavada sotelenir. İçerisine krema ve peynir eklenerek karıştırılır.
5 Baharatlar ilave edilir ve milföy hamurlarının içerisi doldurulur. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Üzerine sebze ile servis edebilirsiniz. İç harcı için tavukta kullanabilirsiniz.
Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı