Yaz Pilavı

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı yeşil mercimek
5 dal taze soğan
½ demet dereotu
½ demet maydanoz
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Mercimeği akşamdan ıslatıp ertesi gün 5 dakika haşladıktan sonra suyunu süzdürün. Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Taze soğan, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Pirinci yıkayıp süzgece alın. Zeytinyağını tencerede kızdırın. Pirinci ekleyip şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Mercimek, dereotu, maydanoz ve yeşil soğanları ekleyin. Toz şekeri, tuz ve karabiberi katın. Üzerine 3 su bardağı kaynar su ekleyip önce harlı sonra da kısık ateşte pilavı pişirin. İster soğuk ister ılık şekilde servise sunun.

Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk! Lina İsminin Anlamı Nedir?