Kürşat Başar

TÜM YAZILARI
Size BABA diyebilir miyim AMCA? “Sizi çok sevdim amca size baba diyebilir miyim?” sinemamızın ünlü repliklerinden biridir.
Aşk, kötülüğün nedeni olabilir mi? “Size özel bir duyguyu yaşatan insana daha sonra ne yaparsa yapsın kötülük düşünmeniz onunla değil sizinle ilgili bir durum. Size kendinizi kötü hissettiren biri için yapacağınız tek şey onu hayatınızdan çıkartmak…” Sosyal medya, sosyal bilgiler, sosyopatlar Bir yanda dünyanın her yerinden görüntüler, yemek resimleri, ayak parmakları, ünlülerin hesapları, bikinili hatunlar filan dururken ne anlatacaksın da karşındakinin ilgisini canlı tutabileceksin?
Geçip giden zamanları bir yerlerde bulsam... “Geldim. Aynı sıcak. Aynı deniz. Aynı yer. Ama değil. Yıllar insanı nasıl değiştiriyorsa yerleri de mi değiştiriyor?” Bebekler, arabalar, kadınlar ve erkekler “Kadınların geçmişle bağları bizden daha mı güçlü? Pek çok şeyi bizim unutup onların hatırlaması belki de bunu doğruluyor.” İnsanlar el ele tutuşsa, hayat tatil olsa Herkesin tatil hayali başka… Son yılların trendi seyahat, tatil… Sloganlar, ‘Hayat tatil olsa’ Puslu, karışık bir kışın ardından Yazın gelişi, puslu günlerin sonunda İstanbul’da bir sabah denizin üzerindeki pırıltıyla uyanmak bana hep yeni bir başlangıç hissi verir. Kadınlara dair Geçen ay Kadınlar Günü’nü kutladık. Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan? Seksenli yıllarda bir süre Salzburg’da kalmıştım. Alternatif yiyecek kavramını ilk kez orada duymuştum. Hayatımızı savunma zamanı Ne yazık ki yeni yıla güzel haberlerle giremedik. Yeni dünya düzeni ve kısalan sözcükler Çocukluğumuzda büyükler konuşurken bugün artık pek rağbet etmediğimiz sözcükler kullanırdı. Alt kattaki Naciye Teyze'nin kocası Çevrenizde hastalık var mı? Mutlaka vardır.