Levent Buda

TÜM YAZILARI
Hayret etmek Hiç bu kadar şaşırdığımız olayların cereyan ettiği olmamıştı, dediğimiz çok oluyor. Şaşırıp ve hatta dumura uğradığımız anlar artık çok sık gibi. Cinayetler, şiddet, traji-komik olaylar üst üste geliyor. Peki ya bireysel akıl sağlığımız, ne olacak?
Yansıyan kimlikler Bir süre uzak kaldık, çünkü yaşam koşulları yazılarımızı biraz bana erteletti. Güneş ile gelen Yaz geldi, geliyor derken Güneş etkisini hissettirmeye başladı. Enerjisi içimize dolmaya, bu enerjik halimizle de depresyonlar azalmaya başladı. Ne güzel! Eğer herkes böyle hissediyorsa, güzel günler hepimizi bekliyor demektir.
Şu kas ağrılarım olmasa! Dosyaları almış önüne bir rapor hazırlamaya çalışıyordu. Ancak ensesinden başlayan ve bütün bedenine yayılan kas ağrıları bir türlü önündeki işe konsantre olmasına engeldi. Mikrobiota Şimdi bu da ne diyeceksiniz, Sözcük yeni, bilgi ve kavram eski. Eskiden Flora derdik, şimdi Mikrobiota diyoruz. Hani şu sürekli kullanmaya teşvik edildiğimiz Probiyotikler var ya onlarla ilgili işte. Sağlık için yeni yıl Efendim bir yeni yılı daha deviriyoruz. İyisiyle, kötüsüyle her nasılsa 2017 geldi ve geçti. Yaz geldi, buşonlar şişti Şaşkınlık içinde denizden çıktıktan sonra işittiği her sözün ekolu ve uğultulu olduğunu fark etmişti. İlk af eden sen ol! Kocaman kanepenin köşesine büzüşmüş bir halde çökmüştü. Aklından bir türlü ben bu davranışı hak etmiyorum düşüncesini çıkaramıyordu. Uzun zamandır bıraktığı tırnaklarını yemeye tekrar başlamıştı. İçini kemiren bu düşünce sistematiğinden bir türlü çıkamıyordu. Dönüyor dolaşıyor yine yine aynı düşünceye takılıp kalıyordu. Esenlik = Wellness “Global Welness Day” bu yıl 10 Haziran 2017’de kutlanıyor. Sev Kendini, Sev Bedenini 8 Mayıs Yumurtalık Kanseri için bir uyanış günü ve bu hastalıktan dolayı sıkıntı yaşayan herkes için bir umut olsun! Burnum Neden Kırmızı? 3 Bahar aylarını kabusa dönüştüren saman nezlesi yüzünden, her şeyi araştırmıştı. Sonuç olarak bugüne dek kullana geldiği ilaçlar elbette kullandığı sürece yakınmalarını geçiriyordu. Ancak bu hastalık tamamen geçmiyordu. Burnum niye kırmızı? 2 Saman nezlesi yüzünden yaşadıkları kabusa döndükten sonra oturmuş bilgisayarın başına, araştırmaya başlamıştı.