Mürsel Çavuş

TÜM YAZILARI
Aşkın anahtarı 36 soru! New York Times, aşkı doğuran 36 soru hakkında bir yazı yayımlamış. Aşkı bulmak istiyorsanız karşınızdaki kişiye bu soruları sormalısınız. Psikolog Arthur Aron ve diğer araştırmacılar tarafından hazırlanmış bu ‘özel’ sorular gerçekten işe yarıyor.
35’ini aşmış bekar erkek görürseniz kaçın! Çok sert, saldırgan ve gerçekçi bir yazı bu. Eğer gerçekleri duymaya hazır değilseniz hemen kaçın! Kariyer yaparken evlenememiş, becerikli ve güzel kadınlar, sorun sizde değil erkeklerde… Sevdiklerine bir bak, aralarında sen var mısın? Yavuz ile günlük yürüyüş rutinimizi tamamlarken evlenmek için alıcı gözle baktığı onlarca kızla neden ‘olmadığını’ sıralıyor, “Bankaya yeni gelen afet, güzel olmasına güzel de fazla rahat, zaten şuralı, oradan düzgün kız çıkmaz! Annemin tanıştırdığı Hatice teyzenin yeğeni de çok rüküş, uymaz yani bana!”
Yeni annenin hayatını kolaylaştıran 15 uygulama Ailenizin yeni bireyini beklerken merak ettiğiniz her şey için artık telefon uygulamaları da yanınızda… Üstelik sadece günbegün gelişimle sınırlı kalmıyor, kasılmalarınız başlarsa sizi sakinleştiriyor, doğumdan sonra bebeğinizi uyutmanıza yardımcı oluyorlar. Henüz var olmayan mesleklere hazırlık Çocuklarımız gelecekte büyük oranda bugün var olmayan mesleklerde çalışacak. Peki bilmediğimiz mesleklere onları nasıl hazırlayacağız? Çağı yakalamalarını, dünya ile rekabet edebilir hale gelmelerini nasıl sağlayacağız? Çocuk girişimciler geliyor Girişimciliğin yaşı da gitgide düşüyor. Dünya tarihinde belki de ilk defa ‘eski nesilden öğrenme’ kavramı rafa kalkıyor ve yetişkinler çocukların ve gençlerin dünyasında kendine yer edinmeye çalışıyor. Doğuştan gönüllü Türkçe, matematik, yabancı dil tamam... Ya insanlık, paylaşımcılık, gönüllülük? Çocuklarımızın bu değerli vasıfları hayatın olağan bir hali olarak yaşamaları için sorumluluk yine bizde... Onu sanatla tanıştırın Sanat çocukların kendilerini daha iyi ifade etmesini, yaratıcı ve sosyal olmalarını, anda kalmalarını sağlıyor. Bu durumda bize de iş düşüyor; haydi ailecek sanatın peşinden gidelim. Neden O? Kadınlar partnerlerini neye göre seçiyorlar? Özellikle cinsel çekimi sağlayan ne oluyor? Sanıldığı gibi güç, para, mevki, yakışıklılık yeterli mi? Yoksa aranan başka bir şeyler mi var? Sorduk; yanıtlar beklemediğimiz yerlerden geldi. Doğal beslenmenin gizli riskleri Paketli gıdalara güvenmiyor, doğal besinlerin izini sürüyoruz. Peki köyden geliyor, organik üretiliyor diye satın aldığımız gıdalar güvenli mi? Yoksa yeni risklere kapı mı aralıyoruz? Eyvah ya aldatırsam! Erkeklerin de kadınların da aldatması üzerine çok konuşuldu, aldatılma korkusu üzerine çok yazıldı fakat bir de pek de üzerinde durulmayan kadınların ‘ya aldatırsam’ korkusu var. Çünkü ‘düzgün’ erkekler bunu hiç hak etmiyor ve kadınlar da aldatmakla aldatmamak arasındaki arafta çırpınıp duruyor! Yaşayanlar anlatıyor... İnsanı seksten soğutuyorlar! Cinsel isteksizliğin veya cinsellikten kaçma davranışının nedenleri arasında pek çok etken var. Ama başı, tiksinti duygusu çekiyor.