Yaprak Çetinkaya

TÜM YAZILARI
Keşke benim olsa... Cumartesi için erken bir saat... Yanımızda getirdiğimiz sandviçlerimizi oturduğumuz çay bahçesinde taze çay eşliğinde yiyoruz. Çay bahçesi lafın gelişi değil...
4N1K’dan La Boum’a Genç yazar Büşra Yılmaz’ın 4N1K adlı kitabından uyarlanan aynı adlı filmin galasındayız. Ortamın enerjisini tarif etmek imkansız. Cinsel istismar yasasında imzamız var! Cinsellik deyince yüzlerin sertleştiği ya da gevşediği, muhabbetlerin hiç açılmadığı ya da hemen sululaştığı ama tatminlerin hep yerlerde süründüğü memlekette cinsel istismar yasasının tek sorumlusu hükümet midir? Emin miyiz?
Ben ettim siz etmeyin altı ay sadece emzirin Telefondaki ses şöyle dedi: “Bakanlık denetimi var. Sizi arayacaklar, ilk 6 ay sadece anne sütü verdiğinizi söyler misiniz?” Neden? Öyle yapmadım ve siz de beni bunun için desteklemediniz ki! Yağmur bizi Disney’e götür! İnsanın en mutlu ve en “anda” olduğu hallerden biri, çok sevdiği bir şeyi, bir ortamı ya da bir insanı gördüğü andır sanıyorum. Yurt içi vize yakındır “Misafir misafiri istemez, ev sahibi hiçbirini” sözünü hatırlatacak bir bayram tatili yaşadık. Düşünsene normalsin! Düşünsene normalsin; Sabahları uyandığında sadece uyanabildiğin için şükretmiyorsun, durup dururken haline şükretmek, hatta bunu ağzını kıpırdatarak ya da sesli yapmak deli işi ne de olsa... Yetişin, adam dövüyorlar! Bizim Ozan biraz delidir. Ki burada “deli”yi bir övgü olarak kullanıyorum. Yan masadaki kadın Yan masamda oturuyordun... Gölgelerime mektup Hayatıma, seçimlerime, meraklarıma saygı duymayan insan... Sana kızıyorum çünkü sen benim kendimle ilgili şüphelerimsin. Güneye gitme, hayat amacına git Betül Mardin’in evindeyiz.