Yeşim Varol Şen

TÜM YAZILARI
Nedir şu ‘sahiplenmek’ meselesi Şu sıralar erkeklerin kadınlara dair akıllarını karıştıran konuların başında sahiplenmek olgusu geliyor. ‘Sen beni sahiplenmiyorsun!’ cümlesini anlamakta biraz zorlanıyorlar.
İki toplantı arası, ruha nefes molası Kadın olmak zor. Hele ki çalışan bir kadınsanız, bir de evliyseniz, üstüne de çocuğunuz varsa, daha da zor. Doğru erkekle mi evleniyorsunuz? Bahar geliyor, düğün sezonu açılıyor. Ama içinizde korkular var biliyorum. Son zamanlarda düğün haberlerinden çok boşanma haberleri alır olduk. Peki ne oluyor da, bir ömür geçirmek için yola çıkılan evlilikler, çok da uzun süre geçmeden bir anda sonlanıveriyor?
8 Mart değişim günü olsun Ocak ayında tam 36 kadın öldürüldü. Belki gazetelerde çıkan üçüncü sayfa haberlerinin hesabını tutmuyor, durumun vahametinin farkına varamıyoruz ama Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu verilerine göre, ocak ayında 36 kadın öldürüldü. Sadece fırsatı değerlendirin Sevgililer Günü’nü ben hep ‘manevi fırsat’ günlerinden biri olarak tanımlarım. Birçok insanın bu tarz günleri toplum normlarımıza uymayan, sonradan empoze edilmiş ve hatta ticari bir gün olarak gördüğünün farkındayım. Ama aslında tüm bunlar biraz da özel günleri nasıl değerlendirdiğinize bağlı. Yenilenmek gerek Yılın ilk günü, bir önceki günle aynı olmamalı. Bunu gerçekleştirecek olan hayat değil, sizsiniz. Siz aynı kalırsanız, elbette her şey aynı görünür gözünüze. Hayatın hay huyuna kapılmadan, hemen bir harekat planı yapılmalı; hemen! Görüşmem olur biter! Eşinizin ailesi ile aranızda bir kan uyuşmazlığı var. Ve siz işin kolayına kaçtınız; görüşmüyorsunuz! İyi de görüşmemek çözüm olamıyor maalesef. Rol karmaşası Önce ‘eş’siniz. Evlenmeden önce... Nelere dikkat etmeliyiz? Evde kalma korkusu İlla ki evleneceksiniz... Mail atarak terk etmek neyin nesi! Ayrılmanın raconu yok mu? Sessiz anlaşmalar Susmak! Sorun çıkarmamak adına olayları kabullenmek...