Yonca Tokbaş

TÜM YAZILARI
45’lik kadın mıyım plak mı? “Eğer ben 11 aylıkken hiç kimseden yardım almadan, her ne zaman kendimi hazır hissedersem o adımı atacağıma karar verebildiysem... Bugün de bunu yapabilirim diyebilmem gerek en zor zamanımda.”
Güzelleşmeye doyamadık "Güzel olmak zorunda değilsin, kimseye güzellik borcun yok. Ne erkek arkadaşına, ne kocana, ne partnerine, ne iş arkadaşına, özellikle de sokaktaki rastgele adamlara" Kadınlardan alıyorum Uzun zamandır yaptığım bir şey var. Eğer bir şey alacaksam, ama ne olursa olsun, hemen bir araştırma yapıyorum.
Mutluluk konusu Bu ay olayımız yine bir Yonca kalbi açma seansı olsun mu? Çatır çutur kadın Yüklerin hepsini ver. Komaz bana. İtinayla taşırım. Giden gitti gelen geldi Hayatla sevişin! Bir yılın muhasebesi Neler yaşamışız neler... Oturduğun yerden Anda kal, anı yaşa... Cinsel taciz davam sonuçlandı Geçen sene başıma -sonuçta hayatta kaldığım ve daha beteri olmadığı için- ancak ve bir tek bu ülke sınırlarında basit gibi görülebilen bir cinsel taciz olayı geldi. Dört dörtlük bir kadınım Bu ağustos ayında 44 yaşıma giriyorum. Geçen seneden beri kendime, “44 olunca 4-4’lük bir kadın olacağım” dedim durdum. Kimi bunu her dediğimde güldü. Bense çok ciddiydim. Gelinlik Ailemin ekmeğini taştan çıkaracak kadar çalışkan, azimli, yaratıcı ve emektar kadınlarıyla gurur duyuyorum. Bana ne iyi gelir? Bu soru ne kadar önemliymiş… Yani bu soruyu bir kendine sormak ve sonra kendi başına, sağda solda kimse yokken oturup çatır çutur cevap vermek.