Yer fıstığı ezmesi

Yer fıstığı ezmesi tarifi

Malzemeler
500 g tuzsuz yer fıstığı
Yarım su bardağı pekmez
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı vanilya özütü

Hazırlanışı
Fıstıkların kabuklarını soyun. Bir tavaya koyup yaklaşık 5-6 dakika kavurun. Az kavrulmuş fıstıkları püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Kalan malzemeyi ilave edip tekrar karıştırın. Fıstık ezmenizi temiz bir kavanoza alarak oda sıcaklığında saklayabilirsiniz.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı