Yoğurtlu barbunya salatası

Yoğurtlu barbunya salatası tarifi

Malzemeler:
1 kg barbunya
4 dal taze soğan
Yarım dolmalık kırmızı biber
Yarım dolmalık sarı biber
Yarım demet maydanoz
2~3 dal dereotu
2~3 dal nane
8 kornişon turşu
Tuz
Karabiber
Sosu için
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı balzamik sirke
1 yemek kaşığı taneli hardal
Yarım çay kaşığı zerdaçal
Üzeri için
1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
Barbunyayı ayıklayıp yıkayın. Tuzlu suda haşlayıp soğuması için kenara alın. İnce kıydığınız taze soğan, yeşillikler, küp doğradığınız biberler ve kornişon turşuları ilave edin. Soğuyan barbunyaları da ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede çırpıp salatanızın üzerine dökün. Üzeri için süzme yoğurdu bir kasede hafif çırpın. Eziğiniz sarımsağı ve mayonezi ekleyip karıştırdıktan sonra salatanın üzerine gezdirin. Kırmızı pul biberle süsleyip servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil