Yulaf ezmeli çubuk kurabiye

Malzemeler
1.5 litre su
2 tatlı kaşığı tuz
375 gr yulaf ezmesi
1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
90 gr tereyağı
2 tatlı kaşığı karabiber
Tereyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Suyu geniş bir tavaya koyup yüksek ısıda kaynatın. Ocağı kısarak tuzu ekleyin ve yulaf ezmesini tahta bir kaşıkla yavaş yavaş içine dökün. Karıştırarak Tavayı ateşten alın. Kaşar peyniri, tereyağ karabiber ve tuzu ekleyin. Tereyağı tamamen eriyene ve suyunu hafif çekene kadar karıştırarak 3-5 dakika pişirin. Karışımı, mermer bir tabaka ya da bir fırın tepsisi gibi pürüzsüz bir yüzeye dökün. Yulaf ezmesini bir palet bıçağı kullanarak, 2 cm kalınlığında yayın ve dikdörtgen biçiminde şekillendirin. Soğuyana kadar bekletin. Yulaf tabakalarını keskin bir bıçakla önce ikiye sonra eşit şeritler halinde kesin. Fırın tepsilerini zeytinyağıyla yağlayın. Yulaf şeritlerini koyu altın sarısı olana kadar önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirin. 

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil