Yumurta nasıl haşlanır?

Yumurta haşlamak kolay gibi görünse de istenilen kıvamı tutturmak bazen hiç de kolay olmaz...

Rafadan, kayısı, katı... Herkesin sevdiği yumurta kıvamı farklıdır. Peki istediğiniz kıvamı her zaman tutturabiliyor musunuz? İşte yumurta haşlamanın püf noktaları ve yumurta haşlama süreleri;
Rafadan yumurta haşlama:
Rafadan yumurta pişirmek için önce suyu kaynatın. Kaynayan suya yumurtalarınızı koyup tencerenin kapağını kapatıp 7 dakika kaynatın.

Kayısı kıvamında yumurta haşlama:
Aynı şekilde suyu kaynatın. Yumurtalarınızı koyup 9-10 dakika kaynatın.

Katı (lop) yumurta haşlama:
Katı yumurta pişirmek için ise yumurtalarınızı 13 dakika kaynatmanız gerekiyor. Yumurta sarılarının etrafında yeşil halkalar oluşmaması için sıcak sudan çıkarınca soğuk suda bekletin.
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi