Yumurta nasıl haşlanır?

Yumurta haşlamak kolay gibi görünse de istenilen kıvamı tutturmak bazen hiç de kolay olmaz...

Rafadan, kayısı, katı... Herkesin sevdiği yumurta kıvamı farklıdır. Peki istediğiniz kıvamı her zaman tutturabiliyor musunuz? İşte yumurta haşlamanın püf noktaları ve yumurta haşlama süreleri;
Rafadan yumurta haşlama:
Rafadan yumurta pişirmek için önce suyu kaynatın. Kaynayan suya yumurtalarınızı koyup tencerenin kapağını kapatıp 7 dakika kaynatın.

Kayısı kıvamında yumurta haşlama:
Aynı şekilde suyu kaynatın. Yumurtalarınızı koyup 9-10 dakika kaynatın.

Katı (lop) yumurta haşlama:
Katı yumurta pişirmek için ise yumurtalarınızı 13 dakika kaynatmanız gerekiyor. Yumurta sarılarının etrafında yeşil halkalar oluşmaması için sıcak sudan çıkarınca soğuk suda bekletin.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil