Zeytin ve domates soslu tavuk but

Zeytin ve domates soslu tavuk but tarifi

Malzemeler:
4 tavuk but (kemikli)
100 g çekirdeksiz siyah zeytin
15 adet çeri domates
100 ml tavuk suyu
8 arpacık soğan (kabaca doğranmış)
4 diş sarımsak (ince doğranmış)
4 dal taze biberiye
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Tavuk butlarını bir fırın kabı içerisine yerleştirin. Üzerine siyah zeytin, çeri domates, arpacık soğan, sarımsak, tavuk suyu, taze biberiye, tuz ve karabiber koyun. Üzerini alüminyum folyoyla kaplayın. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında alt-üst fan modunda üzeri kapalı şekilde 45-50 dakika pişirin. Pişirme süresinin son 15 dakikasında alüminyum folyoyu kaldırın ve tavukların kızarmasını sağlayın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil