Zeytinyağlı enginar tarifi nasıl yapılır?

Enginar mevsimi geldiğine göre taze bir enginar alıp zeytinyağlı enginar yapmaya ne dersiniz? Mevsiminde yiyeceğiniz enginar hem sağlık deposu hem de lezzet deposu olacak. Peki zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Adım adım yapılışı ve tüm gerekli malzemeler

3 kişilik
15 dakika
25 dakika
221 kalori

Zeytinyağlı enginar tarifi için gerekli malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • haşlanmış
  • 1 adet soğan
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
1 Havuç ve patatesin öncelikle kabukları soyulur, ardından küp küp doğranır.
2 Soğan küçük yemeklik doğranır.
3 Tencereye zeytinyağı alınır. Soğan eklenerek kavrulur.
4 Tencereye havuç, patates ve bezelye eklenerek karıştırılır.
5 Bir kapta su, şeker, tuz ve limon suyu karıştırılır.
6 Enginar tencereye ters şekilde yerleştirilir.
7 Hazırlanan pişirme sosu üzerine eklenir ve kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirilir. Soğuk servis edilir.
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil