Zeytinyağlı enginar tarifi nasıl yapılır?

Enginar mevsimi geldiğine göre taze bir enginar alıp zeytinyağlı enginar yapmaya ne dersiniz? Mevsiminde yiyeceğiniz enginar hem sağlık deposu hem de lezzet deposu olacak. Peki zeytinyağlı enginar nasıl yapılır? Adım adım yapılışı ve tüm gerekli malzemeler

3 kişilik
15 dakika
25 dakika
221 kalori

Zeytinyağlı enginar tarifi için gerekli malzemeler

  • 3 adet enginar
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 su bardağı bezelye
  • haşlanmış
  • 1 adet soğan
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ½ limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı su
1 Havuç ve patatesin öncelikle kabukları soyulur, ardından küp küp doğranır.
2 Soğan küçük yemeklik doğranır.
3 Tencereye zeytinyağı alınır. Soğan eklenerek kavrulur.
4 Tencereye havuç, patates ve bezelye eklenerek karıştırılır.
5 Bir kapta su, şeker, tuz ve limon suyu karıştırılır.
6 Enginar tencereye ters şekilde yerleştirilir.
7 Hazırlanan pişirme sosu üzerine eklenir ve kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirilir. Soğuk servis edilir.
Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı