Zeytinyağlı kereviz tarifi nasıl yapılır?

Zeytinyağlı kereviz yemeği hem besin deposu hem de sağlıklı bir akşam yemeği. Zeytinyağlı bir yemek yapmak istiyorsanız o zaman zeytinyağlı kereviz yemeği tam aradığınız lezzet olabilir. Zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

2 kişilik
15 dakika
40 dakika
140 kalori

Zeytinyağlı kereviz için gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 çay kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • ½ limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
1 Soğan piyazlık doğranır. Zeytinyağı tencereye alınır ve piyazlık doğranan soğan kavrulmaya başlanır.
2 Patates, kereviz ve havuç yıkanır. Kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
3 Portakal ve limon suyu sıkılarak içine un eklenir ve un çözdürülür.
4 Soğanın içine kalan sebzeler atılır ve şeker koyulur.
5 Bütün malzemeler karıştırılır baharat ve meyve suları eklenerek pişmeye bırakır. Kapağı kapatılır.
6 Servis edilirken kereviz yapraklarını ince kıyarak üzerine koyabilirsiniz. Afiyet olsun!
Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil