Zeytinyağlı semizotu

Zeytinyağlı semizotu tarifi

Malzemeler
1 demet semizotu
1 soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Tuz
1 kesme şeker
2 yemek kaşığı pirinç
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı
Semizotunun yapraklarını ayırın. Saplarını küçük parçalar şeklinde doğrayın. Soğanı küp doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Semizotu, ezilmiş sarımsak, tuz ve kesme şekeri ilave edip birkaç dakika daha soteleyin. Semizotu suyunu bırakınca pirinç ve yarım su bardağı suyu ilave edin. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyunu ilave edip ocaktan alın. Ilık servis yapın.

* Lezzet dergisinden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil