Zeytinyağlı taze fasulye tarifi nasıl yapılır?

En lezzetli zeytinyağ yemeklerinin arasında yer alan fasulye mineral ve vitamin bakımından oldukça zengindir. Mevsiminde yapılan taze fasulyenin lezzeti de damakları çatlatır. Peki zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır? Zeytinyağlı taze fasulyenin tüm gerekli malzemeleri ve yapılış aşamaları...

4 kişilik
10 dakika
40 dakika
190 kalori

Zeytinyağlı taze fasulye için gerekli malzemeler

  • 600 gram taze fasulye
  • 1 adet kuru soğan ( büyük)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
1 Taze fasulyelerin kılçıklarını çıkartın ve yıkayın.
2 Yemeklik doğranan soğan zeytinyağı ile birlikte tencerede kavrulur.
3 Domatesler küp küp doğranır.
4 Fasulye eklenerek 2 dakika kadar kavrulur.
5 Domates, tuz ve şeker eklenerek karıştırılır.
6 Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Kader matrisi numaraları ne anlatır? Uyumluluğa nasıl bakılır? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon Leyla'nın takılarını bulduk! Lina İsminin Anlamı Nedir? Sevgililer Gününde ne yapılır? 30 Sevgililer Günü aktiviteleri