Zeytinyağlı ve nohutlu patlıcan

Malzemeler
3 patlıcan
2 havuç
1 domates
1 soğan
1 baş sarımsak
Sıcak su
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Kızartmak için
2 su bardağı zeytinyağı
Tuz

Hazırlanışı:
Patlıcanları alacalı soyup boyuna dörde kesin. Bolca tuzlayın ve buzdolabında bekletin. Bol suyla yıkayıp kurulayın. Patlıcanları zeytinyağında kızartın. Domatesi iri doğrayın. Soğanı halka, havuçları jülyen kesin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. Diğer sebzeleri ve nohudu ekleyin. Patlıcanların üzerini tamamen kapatacak şekilde sebzelerin üzerine dizin. Ters çevirdiğiniz bir tabağı patlıcanların üzerine yerleştirin. Patlıcanların hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin. 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

* Tarif Lezzet Dergisi'nden alınmıştır.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil