Zirve hayal değil

Sizi işyerinizde zirveye taşıyacak önemli ipuçları...

Bir işe başvururken özgeçmişinizde neler yer alır? Eğitim ve mesleki geçmişiniz, hobileriniz, hedefleriniz ve kişisel özellikleriniz... Bunlar yetmez! İşte size kariyerinizi zirveye çıkaracak önemli ipuçlarından birkaçı…

İşinizi sahiplenin!
Zirve yolunda sizi destekleyecek en önemli şey, işinizi sahiplenmeniz olacaktır. Yaptığı işi seven ve kendini bu yola adayan bir çalışan, üst yönetimin dikkatinden kaçmayacak ve zirveye çıkan basamakları tırmanmaya başlayacaktır.

Takım çalışması önemli...
Bu, bir çalışanın ileride başarılı bir yönetici olması için önemli bir özelliktir. Yalnız kendi bölümünüz değil, kurum içindeki farklı departmanlarla da bir arada, uyum içinde çalışmak; bölüm yöneticilerinin dikkatini çekmenizi sağlar.

Kararlı olun, başarıyı yakalayın
Size verilen iş ya da projeleri yürütürken gerektiğinde risk almaya hazır mısınız? Öngöremediğiniz sonuçlara karşı kararlılıkla projenizi savunabilecek misiniz? İyi bir yönetici olmak için projenizi ve ekibinizi şirket yönetimine karşı savunmak, kararlarınızda ısrarcı olmak size tuttuğunu koparan bir yönetici imajı sağlar.

Sonuca odaklanın
İş hayatında nasıl yaptığınız değil, ne yaptığınız önemlidir. Bu nedenle size verilen işleri yaparken uzun zamanlı planlama yerine, en kısa sürede sonuca ulaşacağınız yöntemleri benimseyin. Bu sayede hem işlerinizi çabucak tamamlarsınız hem de idarecilerinizin dikkatini çekebilirsiniz.
Tecrübeleri göz ardı etmeyin
Gerek sosyal, gerek iş, gerekse teknolojik çevreler hızla değişiyor. Her alandaki mevcut deneyimlerinizi iş yaşamınıza adapte etmeniz sizi farklı bir konuma getirebilir. Kuruluşunuzun faaliyet gösterdiği ve hitap ettiği çevreye ilişkin tecrübeleriniz, bilgileriniz varsa bunları üstlerinizde paylaşmaktan çekinmeyin.

Adaptasyon sağlayın
Şirketiniz gelenekçi, gelişime açık olmayabilir. Peki siz de böyle misiniz? Günden güne gelişen iş yaşamında rekabetçi olmak şirketlerin öne çıkmasını ve kazanmasını sağlar. Siz de günün gelişmelerini şirketinize adapte ederek fark yaratabilir, öne çıkabilirsiniz.

İnsan kaynağını yönetmek
Astlarınız olmasa da, birlikte çalıştığınız arkadaşlarınızı ya da diğer bölümlerde ortak projeler yaptığınız çalışanları fark ettirmeden yönetebilirsiniz. Karşınızdakileri çalışmalarında motive etmek, onlara kendilerini değerli hissettirerek en yüksek verimi almayı sağlamak gelecekte nasıl bir yönetici olacağınızın ipuçlarını verir.

Zaman yönetimi
Bir işi yapmaya başlamadan önce zamanınızı planlayın. Boşa geçireceğiniz her dakika sizi geriye götürecektir. Zaman yönetimini iyi yapamayan çalışanlar gelecek planlamalarında ikinci sıraya itilmeye mahkûmdur. Zamanın parayla ölçüldüğü günümüz iş yaşamında kaybedeceğiniz her saniye, şirketinizin kasasından gider.

Kendinize güvenin!

Size verilen ama iş tanımınızda yer almayan görevleri üstlenmekten çekinmeyin. Gelecekte sizin için faydalı olabilecek deneyimler edinme şansını kaçırabilir, kendine güvensizlikle suçlanabilirsiniz. Unutmayın, isterseniz altından kalamayacağınız iş yoktur!

Eleştirilerileceksiniz, rahat olun!

Yaptığınız eksik ya da yanlış bir işin ardından yapılan eleştirilere açık olun. İyi niyetli yapılan tüm eleştirileri diğerlerinden ayırabilirsiniz. Bu sayede hem ileride karşılaşabileceğiniz sorunların çözümüne bugünden ulaşabilir hem de alçakgönüllü kişiliğinizle dikkat çekersiniz.

İmaja dikkat!
Kariyerinizde zirveye çıkmak için imajınıza da önem vermelisiniz. Gerek çalışma arkadaşlarınız, gerek idarecileriniz, gerekse müşterilerinizin gözünde iyi bir imaja sahip olmak önemlidir. Giyiminizden konuşmanıza, vücut dilinizden kişisel bakımınıza dek her şey geleceğinizde önemli bir rol oynar.


Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil