Arbutin nedir? Cilde etkileri nelerdir? Arbutin kullanmanın faydaları

Arbutin, cilt lekelerinin giderimi için özel olarak tasarlanan, hücrelerin yenilenmesinde aktif rol alan doğal bitki özleri ile yapılan bir madde. Peki arbutinin cilde etkileri nelerdir? Arbutin kullanmanın faydaları nedir? Yakından bakalım...

Hiç şüphesiz en küçüğünün bile moralimizi bozmaya yettiği cilt lekeleri lokalize ya da yaygın olabiliyor.  Lekeler en sık yüz, dekolte bölgesi, omuzlar ve el üzerlerinde görülür. Birçok insanın merak ettiği Arbutin cilt lekeleri sorununda kullanımı tercih edilen bir madde.  Peki arbutinin cilde etkileri nelerdir? Arbutin kullanmanın faydaları nedir? Yakından bakalım...

İçindekiler

  1. Arbutin Nedir?
  2. Arbutinin Cilde Etkileri Nelerdir?
  3. Cilt Lekesi Neden Oluşur?
  4. Arbutin Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Arbutin Nedir?

Birçok insanın merak ettiği Arbutin cilt lekeleri sorununda kullanımı tercih edilen bir madde. Arbutin, cilt lekelerinin giderimi için özel olarak tasarlanan, hücrelerin yenilenmesinde aktif rol alan doğal bitki özleri ile yapılan bir madde. Arbutin genel olarak bitkisel leke giderici olarak da tanımlanır. Cilt lekeleri için oldukça faydalı olan arbutin birçok insan tarafından önerilir.

 

Arbutinin Cilde Etkileri Nelerdir?

Birçok leke giderici ürün doğal olmayan maddeler tarafından oluşturulur. Bu durum da cildin doğal yapısına zarar verir. Birçok yapay leke giderici toksik civa içerir. Bu bileşeni içeren yapay cilt beyazlatıcılar insan sağlığına zararlıdır. Arbutin gibi doğal maddelerden oluşturulan bakım ürünlerinin insan sağlığına herhangi bir zarar görülmez. Bunun sebebi ise bu tür maddelerin doğal ürünlerden elde edilmesi. Doğal ve mucizevi bitki özlerinden elde edilen Arbutin, vücuttaki lekelerin giderimi için kullanılan doğal tedavi yöntemlerinin başında gelir.

Arbutin kullanımının hiçbir yan etkisi yoktur ve herhangi bir zararlı bileşen içermez. Uzun süreli kullanımlarda cilt üzerindeki lekelere iyi gelen arbutin, cildi beyazlatmak için de kullanılır. Arbutin üretimi oldukça zor ve zahmetli bir süreç. İçeriğinde özlerin bulunması ve işlenmesi oldukça uzun sürer. Bu etkenlerden dolayı arbutin oldukça pahalı bir doğal ürün. Yapılan klinik çalışmalara göre arbutinin kozmetik ürünlerde kullanımının birçok faydası gözlemlenmiştir. Kozmetik ürünlerde %1, 2 veya 3 oranında kullanımı cildin lekelenmesine sebep olan tirozinaz aktivitesini azaltır. Aynı zamanda yine cilde iyi gelmeyen melanin içeriğine de iyi geldiği yapılan araştırmalar sonucunda elde edilir.

Cilt Lekesi Neden Oluşur?

Cildimizde çeşitli sebeplerden dolayı birtakım lekeler oluşur. Ciltte leke oluşumunun farklı sebepleri bulunur. Cildimizde leke oluşmasına sebep olan durumları iyi bildiğimiz takdirde bu sorunla başa çıkmak daha kolay hale gelir. Cildimizde leke oluşmasının sebepleri şunlardır:

  • Cilt lekelerinin oluşmasındaki en büyük faktörler arasında güneşin zararlı etkileri bulunur. Güneşten doğru bir şekilde faydalanılmadığı zaman ciltte leke oluşmasına neden olur.
  • Yaşlanması sürecinde ciltte lekelerin meydana gelmesine neden olabilir.
  • Yaşanılan hormonal bozukluklar da ciltte leke oluşmasını hızlandıran faktörler arasında bulunur.
  • Yanlış ve yapay kozmetik ürünleri kullanmak cilt sağlığı için oldukça zararlı. Kullanılan kozmetik ürünlerinin yan etkileri ciltte lekelenmeye sebep olan faktörler arasında bulunur.
  • Hormon ilaçlarının kullanımı da ciltte lekelenmelere sebep olur.
  • Birçok kadın hamilelik sürecinde hormonal değişiklikler yaşar. Bu yaşanan hormonal değişikliklerden sonra ciltte leke oluşmasını tetikleyen durumlar ortaya çıkabilir.


Arbutin Kullanımının Faydaları Nelerdir?

Arbutin kullanımı herkes tarafından yapılabilir. Cildinizde istemediğiniz lekeler varsa ve bu lekelerden bir an önce kurtulmak istiyorsanız doğal tedavi yöntemlerini denemelisiniz. Arbutin içeriğindeki doğal özler sayesinde cilde oldukça faydalı gelir ve vücut sağlığını olumlu yönde etkiler. Pürüzsüz, aydınlık ve daha canlı bir cilt görünümü şansı sunar. Arbutini düzenli bir şekilde kullanmak ve doğru bir şekilde kullanmak cilt lekeleri için çok faydalı. İçeriğinde arbutin içeren kozmetik ürünlerinin kullanımı da daha sağlıklı bir cilt yapısı için tavsiye edilir.

Kişisel bakım yapmak ve doğru ürünler kullanmak lekelerden kurtulmak için dikkat edilmesi gerekilen en önemli ayrıntılar. Güneşin zararlı ışınlarından kurtulmak da vücudunuzdaki lekelerin oluşumunu engelleyecek. Arbutin ve benzeri gibi doğal bitkilerden elde edilmiş kozmetik ürünlerin kullanımı da cildinizdeki lekeler ile savaşmak için iyi bir yöntem. Bu tarz doğal kozmetik ürünleri belli bir rutin halinde kullanmak vücudunuza çok iyi gelir. Cildinizde çeşitli sebepler ile oluşmuş lekelerin giderilmesine yardımcı olur ve daha canlı bir cilt yapısı sağlar. 

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil