Evde Muffin Nasıl Yapılır: 17 Farklı, Pratik Muffin Tarifi

Pufur pufur kabarmasıyla, leziz kokusuyla kolay ve pratik oluşuyla herkesin iştahını kabartan muffinleri hem sağlıklı hem tatlı hem de tuzlu olarak farklı türlerde yapabilirsiniz. Peki evde muffin nasıl yapılır? İşte 17 farklı, pratik muffin tarifi ve muffin hakkında merak edilen soruların yanıtları

Hem lezzetli hem sağlıklı hem tatlı hem de tuzlu... Çeşit çeşit muffin tariflerine kim hayır diyebilir ki. Yapması da bir o kadar kolay olan muffinleri ister işe ister okulda yanınızda götürün.  Bu makalede muffin nedir? Muffin ve cupcake arasındaki farklar nelerdir? sorularının yanıtlarını ve 17 farklı muffin tarifini bulabilirsiniz. Hazırsanız başlayalım: (Bu makalenin ardından Evde smoothie nasıl yapılır? 25 farklı smoothie tarifi' başlıklı makalemize de bakabilirsiniz)

Muffin Nedir? 'Muffin'in anlamı:

Öncelikle muffin nedir? Muffin, ekmeğe uygulanan ve yumuşak anlamına gelen Fransızca 'moufflet' kelimesinden türetilmiştir. Muffinler, ekmeklerin daha küçük versiyonlarıdır ve genellikle çörekler veya bisküvilerin daha tatlı aromalı olanıdır. Muffinlerin yapımı o kadar kolaydır ki, yeni başlayan biriyseniz, kesinlikle denemelisiniz. 

Muffin ile Cupcake Farkı Nedir?

Cupcake ve muffin arasındaki farkı tam olarak belirlemek zor olsa da, ilk ısırıktan sonra cupcake mi yoksa muffin mi  yediğinizi anlamız gerekir. Her ikisi de genellikle un, yumurta, tereyağı, şeker ve süt içerir. 

Muffinler genellikle daha sağlıklı bir seçenek olduğuna inanılır, bu yüzden onları kahvaltıda yiyebilirsiniz. 

Cupcake ve muffin arasındaki en belirgin fark, cupcake'in üstünde bir krema vardır ancak bu muffinlerde yoktur. Muffinlerin üstünde süs şeklinde şeker olabilir ancak cupcakelerin üstünde krema bulunur. 

İşte sizler için hem sağlıklı hem tatlı 17 muffin tarifimiz...

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil