Farklılık arayanlara birbirinden leziz 5 salata tarifi

Tahin soslu mercimek salatası

Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı yağı

320 gr patates (küpler halinde kesilmiş)

İnce çubuklar halinde kesilmiş 2 büyük havuç (320g)

2 büyük kabak, (375 g) parçalar halinde kesilmiş

2 orta boy kırmızı soğan, ikiye bölünmüş ve dilimlenmiş

1 çay kaşığı kimyon tohumu

2 yemek kaşığı ince kıyılmış zencefil

2 yemek kaşığı kabak çekirdeği

800 gr haşlanmış mercimek

1 limon kabuğu rendesi

Bir avuç nane, kabaca doğranmış

Bir avuç maydanoz, kabaca doğranmış

2,5-3 yemek kaşığı tahin

1 diş ince rendelenmiş sarımsak

2 kaşık yoğurt

Aşama 1

Yağı büyük bir yapışmaz tavada ısıtın. Patatesi ekleyin ve yumuşayana kadar sık ​​sık karıştırarak 5 dakika kızartın. Çok çabuk kahverengileşmeye başlarsa, tavayı bir kapakla kapatın. Havucu, kabağı, soğanı, kimyonu ve zencefili ekledikten sonra sebze yumuşayıncaya ve biraz kızarana kadar sık ​​sık karıştırarak yüksek ateşte pişirin. Ateşten alın ve mercimek, limon kabuğu rendesi, nane ve maydanozu ekleyin.

Aşama 2

Bu sırada tahini sarımsak, yoğurt ve 1 çorba kaşığı su ile karıştırarak sosu hazırlayın. Mercimek salatasını kaselere koyun ve üzerine sosu ve istediğiniz baharatları ekleyin.

Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı Şef Arda Türkmen'i kızdıran yorum: Dede olacağın yaşta baba oldun