Farklılık arayanlara birbirinden leziz 5 salata tarifi

Tahin soslu mercimek salatası

Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı yağı

320 gr patates (küpler halinde kesilmiş)

İnce çubuklar halinde kesilmiş 2 büyük havuç (320g)

2 büyük kabak, (375 g) parçalar halinde kesilmiş

2 orta boy kırmızı soğan, ikiye bölünmüş ve dilimlenmiş

1 çay kaşığı kimyon tohumu

2 yemek kaşığı ince kıyılmış zencefil

2 yemek kaşığı kabak çekirdeği

800 gr haşlanmış mercimek

1 limon kabuğu rendesi

Bir avuç nane, kabaca doğranmış

Bir avuç maydanoz, kabaca doğranmış

2,5-3 yemek kaşığı tahin

1 diş ince rendelenmiş sarımsak

2 kaşık yoğurt

Aşama 1

Yağı büyük bir yapışmaz tavada ısıtın. Patatesi ekleyin ve yumuşayana kadar sık ​​sık karıştırarak 5 dakika kızartın. Çok çabuk kahverengileşmeye başlarsa, tavayı bir kapakla kapatın. Havucu, kabağı, soğanı, kimyonu ve zencefili ekledikten sonra sebze yumuşayıncaya ve biraz kızarana kadar sık ​​sık karıştırarak yüksek ateşte pişirin. Ateşten alın ve mercimek, limon kabuğu rendesi, nane ve maydanozu ekleyin.

Aşama 2

Bu sırada tahini sarımsak, yoğurt ve 1 çorba kaşığı su ile karıştırarak sosu hazırlayın. Mercimek salatasını kaselere koyun ve üzerine sosu ve istediğiniz baharatları ekleyin.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil