Glütensiz Kinoalı Kek Nasıl Yapılır? Glütensiz Kinoalı Kek Tarifi

Çaya misafirleriniz gelecek ama siz ya da konuklarınızdan birisi diyetteyse, glüten intoleransı varsa ya da sadece glütensiz beslenmek istiyorsa hafif tatların arayışı içinde olabilirsiniz! O zaman glütensiz kinoalı kek tam size göre! İşte Elele Dergisi'ndeki yer alan Edwina Sponza'nın kek tarifi..

Çölyak rahatsızlığı olan veya glüten intoleransı olan kişiler buğday unu içeren besinler tüketemiyorlar. Ancak onlara özel de birbirinden güzel tarifler var. Biraz klişelerden de uzak olayım ama konuklarıma da lezzetli ve farklı bir tatlı sunayım derseniz glütensiz kinoalı kek harika bir seçim olacaktır.  Malzemeler hazırsa Edwina Sponza'nın glütensiz kinoalı kek tarifine başlayalım... (Bu tarifin ardından Kuru Meyveli ve Fındıklı Glütensiz Kurabiye tarifine de göz atabilirsiniz.)

9 kişilik
15 dakika
45 dakika
175 kalori

Glütensiz Kinoalı Kek için Malzemeler

  • 1 ölçü kabı kinoa unu
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı toz keten tohumu
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 3 yumurta
  • 1/2 ölçü kabı+1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1/3 ölçü kabı zeytinyağı
  • 200 gr tatlı lor
  • l kap ince doğranmış karışık dereotu
  • Taze nane ve maydanoz
1 Fırını 150 derece fanlı ayarda ısıtın.
2 Un, kabartma tozu, ve baharatları bir kapta karıştırın.
3 Yumurta, yoğurt, yağ ve peyniri mikserle çırpın.
Yasemin Şefkatli ve İdo Tatlıses ikizlerinin yüzünü gösterdi Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Vücut tipine göre giyinme rehberi Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi