İftar sofralarınız için birbirinden lezzetli 5 glutensiz tarif

Otlu pizza

Malzemeler

3 yemek kaşığı karabuğday unu

3 yumurta

½ çay kaşığı kabartma tozu

¼ çay kaşığı zerdeçal

Kabaca doğranmış maydanoz

Yarım demet doğranmış fesleğen

½ demet kabaca doğranmış dereotu

4 adet ince dilimlenmiş taze soğan

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı kavrulmuş ceviz (isteğe bağlı), kabaca doğranmış

1 yemek kaşığı soğuk sıkım zeytinyağı

30 gr beyaz ve kaşar peynir, ufalanmış

Aşama 1

Fırını 280 derecede ısıtın. Yumurtaları geniş bir kapta çırpın, kabartma tozu, karabuğday unu ve zerdeçal ekleyin, ardından tuz ve karabiber ekleyin.

Aşama 2

Karışımı yapışmaz ve fırına dayanaklı bir tavaya dökün. Birkaç dakika yumurta neredeyse sertleşinceye kadar pişirin. Ama üst kısmının akışkan kaldığından emin olun.

Aşama 3

Otların çoğunu karıştırın, ardından taze soğan, kuş üzümü ve cevizleri ekleyin. Ufalanmış beyaz ve kaşar peyniri yumurtanın üstüne otlarla birlikte serpin ve birkaç dakika da fırında pişmesini bekleyin. Sıcakken servis edin.

Veda Yurtsever: Bir milli piyango biletiyle hayatım değişti! Alişan eşinin üniversiteyi kazandığını duyurdu Yasemin Şefkatli ikizlerinin 6. ayına özel yeni kareler Yılbaşı Mezeleri: Yılbaşı için birbirinden güzel 28 meze tarifi Oyuncu Gizem Karaca lüks villasını paylaştı Şef Arda Türkmen'i kızdıran yorum: Dede olacağın yaşta baba oldun