İftar sofrası için zeytinyağlılar: 5 yeni ve özel tarif

Bugün iftar menünüzde ne var? İftar hazırlıkları devam ederken, ana yemeklerin yanına ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu 5 özel tarif imdadınıza yetişti! İftar sofrası için bu zeytinyağlı yemek tariflerini deneyin.

Zeytinyağlı patates yemeği

Malzemeler

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet ince doğranmış soğan

2 diş dilimlenmiş sarımsak

1 yemek kaşığı doğranmış zencefil

500 gr patates, parçalar halinde kesilmiş

1 büyük kırmızı biber, ikiye bölünmüş, tohumdan arındırılmış ve ince dilimlenmiş

250 gr ıspanak yaprağı

Aşama 1

2 yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir tavada ısıtın, 1 ince doğranmış soğan, 2 dilim sarımsak ve 1 yemek kaşığı doğranmış zencefil ekleyin ve yaklaşık 3 dakika pişirin.

Aşama 2

500 gr patatesi soyun ve küçük parçalar halinde kesin. Tavaya ekleyin. Dilimlenmiş kırmızı biberleri,  ½ çay kaşığı kimyon tohumu, ½ çay kaşığı zerdeçal ve ½ çay kaşığı tuzu karıştırın ve 5 dakika daha pişirmeye ve karıştırmaya devam edin.

Aşama 3

Biraz su ekleyin, örtün ve 8-10 dakika pişirin.

Aşama 4

Patateslerin hazır olup olmadığını bıçakla kontrol edin ve ıspanak yapraklarını tavaya ekleyin. Ateşten alın ve soğumaya bırakın.

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil