İzmir Mavi Bayraklı Plajlar (2022) - İlçe ilçe listeledik

2022 yılı Mavi Bayrak Ödülleri açıklandı. Türkiye sıralamada bir kez daha dünya 3'ncüsü. Türkiye'den toplam 531 plaj, 24 marina, 5 bireysel yat ve 15 turizm teknesi Mavi Bayrak almaya hak kazanmış durumda. İzmir'den 66 plaj mavi bayrak almış durumda. İşte İzmir'in 2022 yılı mavi bayraklı plajları...

Uluslararası Mavi Bayrak Jürisi, 2022 yılı Mavi Bayrak ödüllerini açıkladı. Türkiye’de 531 plaj, 24 marina, 5 bireysel yat ve 15 turizm teknesinde Mavi Bayrak yer alacak. İzmir 66 plajla listede. Türkiye, Mavi Bayraklı plaj sayısı açısından bir kez daha Dünya 3.’sü durumda. Listede ilk sırada İspanya, İkinci Sırada Yunanistan, üçüncü sırada Türkiye yer alıyor. Dört ve beşinci sıralarda ise İtalya ve Fransa var.

İzmir Türkiye'de 66 plajla en çok Mavi Bayrak sahibi iller arasında 3. sırada yer alıyor. İlk sırada 229 plajla Antalya, ikinci sırada 111 plajla Muğla yer alıyor. İzmir geçen yılki plaj sayısını korudu. Mavi Bayraklı plaj sayıları Antalya'da 229'a, Muğla'da 111'e, Mersin'de 11'e, Kırklareli ve Sakarya'da 2'ye yükseldi.

Mavibayrak.org'da yer alan bilgilendirmeye göre Mavi Bayraklı plajlar 33 önemli kritere sahip. Değerlendirme kapsamında sezon içinde 15 gün ara ile deniz suyu analizlerinin yapılması gerekiyor. atıksu arıtma tesislerinin uygunluğu, hassas doğal alanların korunması, cankurtaran ve ilkyardım malzemeleri bulundurulması, acil durum planı, engelli olanakları, atıkların ayrıştırılması, çevre eğitimi ve bilgilendirme gibi önemli kriterler var. Bu yazımızda İzmir'de bulunan Mavi Bayraklı plajları listeliyoruz... İşte İzmir'in ilçe ilçe Mavi Bayraklı 66 plajı: (Bu yazının ardından Mersin Mavi Bayraklı Plajlar 2022 haberimizi okuyabilirsiniz)

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil