Neden kötü rüyalar görürüz? En sık görülen 15 kabus size de tanıdık gelebilir

İşte bu yüzden, bazen kötü bir rüyadan uyandığımızda hareket edemeyiz. Karabasan (old hag sendromu) olarak bilinen bu durum yaşandığında, kötü bir rüyadan aniden uyanır, birisi bizi yatağa bastırıyormuş gibi hissederiz.
Neyse ki beyin sapı da uyandığından bu durum kısa sürede sona erer. Beden ısısını veya beyin kimyasını değiştiren acı biber, şeker ve alkol gibi bazı gıdalar kötü rüyalar görmemize katkıda bulunur. Bazıları içinse rahatsız bir pozisyonda yatmak bile kötü rüya görmek için yeterlidir. Aynı şekilde fiziksel sağlık sorunları, migren, ateş veya bazı ilaçlar kâbus görmenize yol açabilir. Akıl sağlığı da rüyalarımızı etkiler. Özellikle travma sonrası yaşanan stres bozukluğunda beyin, geceleri eski olayları yeniden işleyerek kâbuslara neden olur. Gündelik hayatımızdaki stres de uykuya sızabilir. (Rüya tabirleri bölümümüze de bakabilirsiniz)

Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan'ın kızları Su 15 yaşına girdi! Eşi ve kızlarıyla Mauritius'a giden Sinem Kobal'dan yeni kareler İşte Öyle Bir Geçer Zaman ki'nin Osman'ı Emir Berke Zincidi 90'lı yılların yakışıklısıydı... İşte Kaan Girgin'in son hali... 'Kızılcık Şerbeti'nden yeni 2. fragman: Daha önce tanışmış mıydık Demet Şener: Sevgilime gönülden bağlıyım, evlilik şart değil